Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină

În lunile călduroase nu există nimic mai bun decât să te relaxezi în propria grădină, unde domnesc ordinea și frumusețea. Fiecare proprietar al unei case particulare sau al unei căsuțe de vară poate crea un loc perfect pentru relaxare în aer liber. Grădina poate fi de diferite dimensiuni și configurații, în plus, puteți face o terasă – deschisă sau cu ferestre pentru a admira natura pe timp rece sau ploios. Confortul și armonia vizuală pot fi obținute datorită mobilierului de grădină, care trebuie ales nu numai din motive estetice, ci și în scopuri practice. O atenție deosebită trebuie acordată curățării ușoare, deoarece praful și murdăria se vor acumula pe scaune, mese etc. Cu toate acestea, selectarea produselor potrivite reprezintă doar jumătate din lucru – este la fel de important să înțelegem cum să îndepărtăm murdăria de pe suprafață.Acestă prezentare vă va ajuta să găsiți punctele cheie astfel încât curățarea mobilierului să se facă eficient și într-un mod care nu vă va lua mult timp. Iar pentru cei care nu doresc sau nu au capacitatea de a se ocupa singuri de curățenie, compania noastră de curățenie din Chișinău este întotdeauna gata să ofere ajutorul său profesional.

Importanța curățării mobilierului de terasă și de grădină pentru a-l păstra în stare bună

Curățenia este o parte foarte importantă a întreținerii grădinii și nu trebuie ignorată niciodată. În caz contrar, mobilierul dvs. de exterior:

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
 • își va pierde rapid farmecul original – suprafața se va terfeli sau se va deforma;
 • rugina și alte influențe dăunătoare o vor împiedica să își îndeplinească funcția;
 • nu mai poate îndeplini cerințele de igienă;
 • va trebui să fie înlocuită, ceea ce va genera costuri financiare suplimentare.

Este cu mult mai convenabil să cheltuiți puțin timp și efort pentru a spăla și șterge mobilierul decât să vă confruntați cu problemele enumerate mai sus. În plus, dezinfectarea temeinică a suprafețelor este necesară pentru sănătatea rezidenților și a oaspeților dumneavoastră, deoarece aceste materiale intră în contact cu mulți agenți patogeni. În cazul în care canapelele, băncile, fotoliile etc. nu au fost curățate de mult timp, puteți solicita unui serviciu de curățenie să efectueze lucrările de bază și apoi o să mențineți curățenia cu propriile forțe.

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea diferitelor tipuri de mobilier de grădină

Pentru a prelungi durata de viață a mobilierului de grădină, nu trebuie să depuneți multă muncă și timp. În cele mai multe cazuri, o curățare de bază de 2-3 ori pe an va fi suficientă. Chiar dacă obiectele au fost ținute în interior pe timpul iernii (garaj, magazie, șopron), praful acumulat poate fi îndepărtat cu o mătură sau o simplă cârpă uscată înainte de perioada de vară. Cel mai potrivit agent de curățare este o soluție cu săpun, dar trebuie să țineți cont întotdeauna de materialul din care este confecționat mobilierul.

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
 • Recomandări universale de curățare: Toate piesele de mobilier trebuie curățate, chiar dacă nu par deosebit de murdare;
 • Mobila trebuie lăsată întotdeauna să se usuce după spălare pentru a preveni apariția mucegaiului;
 • Trebuie respectate instrucțiunile de îngrijire recomandate de producător;
 • Dacă sunt deteriorate, ar trebui să luați în considerare reînnoirea lor (vopsire, lăcuire) și să fiți extrem de atenți atunci când le curățați.

Curățarea mobilierului din metal

Praful și murdăria pot fi îndepărtate de pe fier forjat sau turnat, oțel sau aluminiu cu o soluție de săpun. După tratament, uscați obiectele cu un prosop. În cazul în care există fisuri, trebuie evitată mișcarea intensă. Protecția anticorozivă și stratul de vopsea trebuie, de asemenea, reînnoite periodic.

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină

Curățarea mobilierului din lemn

Petele apar adesea pe obiectele din lemn și pot fi îndepărtate cu o soluție de săpun (pentru preparare folosiți apă și săpun de rufe). Suprafața se curăță mai întâi prin periere ușoară în direcția fibrelor de lemn, apoi se șterge cu o cârpă umedă și se usucă. Aceasta are rolul de a îndepărta murdăria care s-a acumulat pe suprafață. 

Dacă există ulei în compoziție, fibrele se desprind adesea în timpul utilizării mobilierului. Puteți restabili estetica prin șlefuirea cu hîrtie abrazivă, dar mai întâi îndepărtați murdăria de pe suprafață pentru a preveni ca particulele de murdărie să fie absorbite de uleiuri.

Proprietarii de mobilier din rattan sau alte tipuri de mobilier din răchită atunci când îl curăță trebuie să procedeze în modul următor:

 • Îndepărtați stratul de murdărie cu ajutorul unei perii uscate, de rezistență medie;
 • Folosind o cârpă ușor umezită într-o soluție săpunită, curățați suprafața;
 • Ștergeți mobila până se usucă.
Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină

Curățarea mobilierului din plastic

Mobilierul de exterior din plastic este foarte popular datorită costului redus, varietății de nuanțe și design, precum și datorită greutății reduse și ușurinței de depozitare. Dar ele acumulează adesea murdărie, praf și pete. Păstrarea lor curată este ușoară dacă respectați câteva reguli:

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
 • Pentru combaterea petelor trebuie folosită o soluție apoasă cu înălbitor;
  Ar trebui folosite perii și bureți fără particule abrazive (altfel se pot zgâria);
 • După curățare, trebuie să lăsați să se usuce natural sau să îndepărtați excesul de apă cu un prosop;
 • Pentru a îndepărta petele grele sau efectele daunelor provocate de soare, puteți folosi un demachiant sau vopsea.

De asemenea, mobilierul din plastic poate fi tratat cu ceară de mașină ca măsură preventivă împotriva murdăriei.

Curățarea mobilierului tapițat

Mobilierul de grădină tapițat este cel mai potrivit pentru relaxare. Scaunele și spătarele trebuie îngrijite corespunzător, altfel vor deveni terenuri de reproducere pentru bacterii și își vor pierde rapid aspectul prezentabil. Curățarea mobilierului tapițat este un proces destul de complicat, deoarece aveți nevoie de agenți spumanți și șampoane speciale. Trebuie să se țină cont de materialul și de sfaturile producătorului. Fără experiență și fără echipamentul potrivit, restaurarea frumuseții este dificilă, așa că apelarea la profesioniști este cea mai bună opțiune.

Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină

Sfaturi pentru a avea grijă de mobilierul de grădină în timpul sezonului

Pentru a vă asigura că băncile, fotoliile și alte piese de mobilier de exterior arată și funcționează perfect, ar trebui să:
 • Aveți grijă de produse în mod regulat – cel puțin de două ori pe lună, sau chiar mai des dacă sunt folosite mult;
 • Să le protejați împotriva factorilor externi (raze UV, ploaie) – asigurați o umbrelă, o husă (se îmbracă numai pe articolele uscate!)
 • Efectuați lucrările de renovare la timpul potrivit;
 • Alegeți un loc de depozitare uscat, cu temperaturi stabile și o bună ventilație.
Nu vă simțiți în stare să vă îngrijiți singur mobilierul de grădină? Vă oferim o alternativă excelentă – curățarea la domiciliu de către o echipă de experți în curățenie.

De ce este uneori o idee bună să apelați la profesioniști pentru curățare și întreținere?

Odată ce ați învățat punctele cheie despre menținerea curățeniei mobilierului de exterior, proprietarii de case și case de vacanță pot face cu ușurință singuri curățenia. Dar acest lucru nu este întotdeauna recomandabil. Există momente în care este mai bine să angajezi un serviciu de curățenie , curățenia va fi atunci profesională și rapidă, iar tu vei fi lăsat să apreciezi rezultatul și să te bucuri de vacanța ta înconjurat de natură.

Ar trebui să apelați la serviciile unor specialiști dacă:

 • Aveți nevoie de o curățenie generală, de exemplu, înainte sau după deschiderea sezonului de vacanță;
 • Există multă mobilă și este dificil să o curățați singur;
 • Există murdărie grea, care este imposibil de îndepărtat fără unelte și echipamente speciale;
 • Există cerințe speciale pentru tratarea produsului – mobilierul tapițat are nevoie de o curățare chimică profesională în conformitate cu procedurile necesare; în caz contrar, tapițeria poate fi deteriorată;
Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea mobilierului de grădină
 • Nu există recomandări specifice din partea producătorului de mobilier cu privire la modul de curățare a tapițeriei;
 • Grădina trebuie curățată de urgență înainte de vizitarea oaspeților, de organizarea unui eveniment sau de prezentarea proprietății unor potențiali clienți;
 • Încercările proprii de a scăpa de murdărie au fost fără succes.
Reprezentanții grupului Clean service group cunosc tratamentul diferitelor tipuri de suprafețe și dispun de echipamentul necesar pentru lupta rapidă și de succes împotriva prafului, petelor și altor impurități. Puteți avea încredere în noi pentru a vă curăța mobilierul de grădină cu asigurarea unei lucrări de înaltă calitate – folosim numai produse aprobate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comanda apel
+
Sunati-ma!
Scroll to Top