Как упростить глажку белья? - Клининговая компания - Cleanservice Group

Reguli de călcare a hainelor și cum să simplificați călcatul lenjeriei?

Practica călcatului hainelor și a lenjeriei de pat în țara noastră este destul de răspândită, deși în multe state această procedură este efectuată extrem de rar, în special înainte de evenimente festive. Se consideră că călcarea hainelor este necesară în primul rând pentru a îmbunătăți aspectul lor exterior, și într-adevăr, datorită acțiunii temperaturilor ridicate, cutele se netezesc, iar ținuta pare perfectă. Dar aceasta nu este singura utilitate pe care o aduce acest proces.

Особенности глажки различных тканей - Клининговая компания - Cleanservice Group

Cu ajutorul său se poate:

 • Îmbunătățirea senzațiilor tactile la atingerea țesăturii;
 • Eliminarea reziduurilor de detergent;
  Neutralizarea microbilor și bacteriilor;
 • Oferirea unei senzații de confort și căldură în timpul purtării sau somnului, mai ales în cazul prelucrării huselor pentru plapume, fețelor de perne și cearșafului de pat;
 • Îmbunătățirea mirosului.

Cu toate acestea, să vă bazați pe efectele pozitive enumerate este posibil doar dacă călcați corect. Fiecare detaliu contează, începând de la temperatura și durata de încălzire, până la caracteristicile fierului de călcat și a apei pentru abur. De asemenea, este important să luați în considerare sfaturile producătorului articolelor, care sunt indicate pe etichete.

În viața de zi cu zi, puțini oameni au timp și dorința de a se ocupa de toate detaliile, iar aici există câteva opțiuni. Prima - să nu acordați atenție detaliilor și să călcați cum iese, dar atunci hainele vor pierde rapid un aspect prezentabil și vor avea nevoie de înlocuire. A doua - totuși, să depuneți efort și să vă ocupați de subtilitățile călcării, iar în cele din urmă, A treia (cea mai simplă și eficientă) - să solicitați serviciile specialiștilor unei companii de curățenie, care vor veni la dumneavoastră acasă pentru a călca rufele rapid și calitativ.

Caracteristicile călcării diferitelor tipuri de țesături

Indiferent de faptul cine efectuează călcarea acasă - specialiștii sau proprietarii hainelor, trebuie să se țină cont de tipul de material. În caz contrar, se poate deteriora îmbrăcămintea sau textilele de casă de calitate din cauza supraîncălzirii. Iată câteva caracteristici ale prelucrării celor mai populare materiale:

 • Produsele de mătase sunt caracterizate printr-o sensibilitate maximă la influența temperaturii. Dacă sunt încălzite prea mult, firele își schimbă structura, iar produsul își pierde atractivitatea, motiv pentru care trebuie călcate la temperaturi scăzute (70-80 de grade Celsius), preferabil într-o stare umedă și doar pe partea din spate. Ca alternativă, se poate utiliza și tratarea cu abur, dar este important să se excludă pătrunderea picăturilor de apă, deoarece acestea pot îngheța și părea pete. Aceleași recomandări ar trebui să fie folosite și pentru articolele din șifon.
 • În cazul lenjeriei din lână, aceasta se calcă pe partea din spate după ce a fost udată și acoperită cu un material alb - astfel nu există pericolul deteriorării structurii fibrelor. Se recomandă să alegeți regimul 2 (sau două puncte, în funcție de modelul fierului), care corespunde temperaturii de 140-165 de grade (pentru semilână, este mai bine să se aleagă temperatura de 100-120 de grade). Este permisă și aburirea.
утюжка одежды и постельного белья - Клининговая компания - Cleanservice Group
 • Produsele din in sunt rezistente la temperaturi ridicate, astfel că se poate seta cu încredere temperatura la 180 de grade. Pentru a îndepărta cutele, care sunt o problemă persistentă pentru articolele din in, este necesară utilizarea aburului. Un aspect important - călcarea se face de pe partea din spate, astfel încât suprafața să nu înceapă să strălucească.
 • Bumbacul natural ar trebui călcat la nevoie la o temperatură de până la 200 de grade, preferabil cu activarea funcției de abur sau utilizarea unui pulverizator.
 • Materialele sintetice rezistente și ușoare sunt adesea utilizate în producția textilelor de casă și au capacitatea de a se îndrepta singure. Este necesar să le călcați mai rar decât celelalte, dar dacă totuși decideți să o faceți, amintiți-vă de limitarea temperaturii - aceasta nu ar trebui să depășească 110 grade. Pentru a îmbunătăți rezultatul, utilizați o căptușeală albă din bumbac și umeziți produsul.

Reguli generale pentru călcarea hainelor

Pentru ca călcarea lenjeriei să nu devină o sarcină dificilă, trebuie să:

 • Spălați în prealabil hainele, selectând temperatura și regimul corect;
 • Sortați produsele în funcție de material;
 • Cumpărați un fier de călcat modern cu diferite reglaje (sau mai bine – cu un dispozitiv de umidificare cu abur) și o masă de călcat;
 • Alocați 10 minute pentru a studia și descifra informațiile de pe etichetă;
 • Utilizați apă distilată – aceasta permite menținerea aspectului inițial al hainelor, deoarece nu lasă pete albe și prelungește durata de viață a fierului prin absența depunerilor de calcar;
 • Fiți atenți după începerea călcării, pentru a nu rata momentul când trebuie să scoateți fierul, pentru a nu deteriora țesătura.

În majoritatea cazurilor, călcarea trebuie efectuată pe partea din spate, după ce materialul a fost pre-umedificat.

Cum să simplificați călcarea hainelor?

Dacă în principiu nu vă doriți să vă ocupați de călcarea hainelor, există modalități de a minimiza necesitatea acestui proces și de a-l face cât mai rapid și ușor:

Правила глажки вещей - Клининговая компания - Cleanservice Group
 • Încă de la achiziționarea hainelor, optați pentru cele fabricate din materiale care nu se șifonează, cum ar fi tricotajul;
 • Luați în considerare achiziționarea unei mașini de spălat cu opțiunea de călcare, astfel încât să nu fie necesar să călcați o parte din haine în general;
 • Scoateți imediat hainele și lenjeria din tamburul mașinii de spălat după spălare;
 • Utilizați aburul umed, care se formează în baie în timpul băilor – puteți atârna hainele pe umeraș în timp ce vă spălați, astfel încât să nu fie necesar să le călcați mai târziu.
 • Investiți într-un aparat de călcat cu abur;
 • Aveți grijă de stocarea corespunzătoare - ciudat, dar hainele ușoare ar trebui să fie depozitate pe umerașe, în timp ce cele grele pot rămâne pliate pe rafturile dulapului;
 • Atunci când depozitați lenjeria, formați role;
 • Luați în considerare posibilitatea de a apela la serviciile de călcare, în cazul în care s-au acumulat multe haine șifonate.

Cum funcționează serviciul de călcare a lenjeriei la domiciliu de la compania de curățenie "Clean Service Group"?

Compania noastră vă ajută să vă ocupați de hainele care necesită călcare într-un timp scurt și cu încredere în rezultate excelente. Avem o experiență profesională în domeniul serviciilor de curățenie, motiv pentru care:

 • Folosim echipamente moderne pentru călcare;
 • Luăm în considerare tipul de material și informațiile de pe etichete pentru a alege regimul optim de temperatură a fierului;
 • Tratăm cu grijă lenjeria;
 • Noi respectăm standardele de curățenie și igienă.
 • Controlăm procesul de călcare pentru a preveni deteriorarea materialului;
как упростить глажку белья - Клининговая компания - Cleanservice Group
 • Sortăm hainele și respectăm alte recomandări importante pentru tehnologia de tratare cu abur;
 • Ajungem la adresa specificată în Chișinău fără întârzieri;
 • Stabilim prețuri accesibile - costul final depinde de volumul de lucru.

Puteți programa ca un angajat Clean Service Group să vină la domiciliul dvs. pentru călcare sunând la numărul de telefon 060 555 966

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comanda apel
+
Sunati-ma!
Scroll to Top