Cum să spălați ferestrele fără pete?

Cum să spălați ferestrele fără pete?

Una dintre cele mai dificile și neplăcute treburi casnice este spălarea ferestrelor. Sticla murdară face camera inconfortabilă, deci trebuie să le spălați cel puțin de două ori pe an. Dar cât de neplăcut este atunci când, după finalizarea procesului, se dovedește că pe geamuri au rămas pete urâte de la cârpă și va trebui să faceți din nou toată munca. Haideți să rezolvăm problema data: cum să spălăm ferestrele fără dungi.

Detergent

Pentru a obține o fereastră fără pete ca rezultat, trebuie să alegeți detergentul potrivit. Ar trebui să dizolve bine murdăria, să fie sigură pentru sănătate și să nu afecteze negativ materialul geamurilor. Puteți cumpăra compoziții gata făcute în departamentele de uz casnic sau puteți folosi rețetele „bunicii”.

Cele mai multe compoziții gata făcute pentru spălarea geamurilor conțin amoniac. În plus, parfumurile și aditivii de stabilizare sunt incluși în compoziție.Preparatele sunt disponibile sub formă de soluții turnate în sticle de pulverizare sau sub formă de spumă.

Nu este dificil să se utilizeze detergenții. Este necesar să pulverizați compoziția pe fereastră și trebuie să acoperiți atât sticla, cât și cadrele și apoi să ștergeți cu o cârpă curată din microfibră. Dacă este necesar, tratamentul poate fi repetat.

Cum să spălați ferestrele fără pete?

Este ușor să pregătiți compoziția pentru spălarea ramelor și a sticlei. Pentru a face acest lucru, se diluează 5 ml de amoniac în cinci litri de apă. De asemenea, puteți utiliza o soluție de oțet adăugând 3-4 linguri de oțet de masă într-o găleată cu apă.
Nu se recomandă spălarea sticlei cu apă cu săpun, atunci va fi foarte dificil să scapi de pete

Instrumente

Pentru a efectua lucrările de spălare calitativ, va trebui să pregătiți următoarele instrumente:

Cum să spălați ferestrele fără pete?
  • două recipiente – cu o soluție de detergent și cu apă curată;
  • bureți de spumă, este de dorit să aveți bureți separați pentru spălarea suprafețelor interne și externe, deoarece partea stradală a ferestrelor este mult mai murdară;
  • cârpe din microfibră;
    șervețele de unică
  • șervețele de unică folosință într-o rolă pentru ștergerea suprafețelor uscate;
  • burete melaminat pentru a elimina murdăria de pe pervazul ferestrei și cadre;
  • o răzuitoare mică pentru a îndepărta autocolantele uscate sau petele de vopsea;
  • un mop special pentru spălarea ferestrelor din exterior sau o perie magnetică;
  • mănuși de cauciuc.

Desigur, puteți face fără unele dintre dispozitivele enumerate aici, dar acest lucru va complica oarecum munca și va afecta negativ calitatea.

Tehnica de executare

Începem să lucrăm la spălarea geamurilor încă din etapa pregătitoare. Este necesar să eliminați toate lucrurile de pe pervazurile ferestrelor, jaluzele și perdele le scoateți. Acum trebuie să evaluați aspectul ferestrelor. Vedeți cât de murdar este pervazul ferestrei, dacă există pete pe suprafață. Apoi, ar trebui să periați praful cu o cârpă ușor umedă și puteți trece la spălarea principală.

Ar trebui să începeți întotdeauna prin curățarea cadrelor, deși mulți fac greșeala de a începe să frecați mai întâi sticla. Atât ramele, cât și geamurile trebuiesc spălate de sus în jos, altfel se vor forma pete murdare pe suprafața spălată.

După spălarea ramelor, puteți începe spălarea sticlei. Folosind un burete, aplicați o soluție de detergent pe sticlă. Apoi, dați timp detergenților să acționeze, de obicei, câteva minute este suficient. Apoi spălați soluția cu apă curată și ștergeți suprafețele uscate. Dacă gradul de contaminare este semnificativ, va trebui să repetați procedura.

Dacă cadrul ferestrei nu poate fi deschis spre interior, atunci apar dificultăți în spălarea exteriorului geamului. Pentru curățare, utilizați mopuri speciale pe un mâner telescopic. Pe de o parte, un astfel de mop are un burete de spumă, iar pe de altă parte, o rolă de cauciuc care vă permite să „conduceți” umiditatea din sticlă. Puteți utiliza perii magnetice, acest dispozitiv vă permite să curățați simultan fereastra din interior și exterior.

Cum să spălați ferestrele fără pete?

Apoi, începe o altă etapă crucială, trebuie să ștergeți bine,casă fie totul uscat. Dacă le lăsați umede, atunci petele vor rămâne cu siguranță pe suprafață. Anterior, ziarele erau considerate cele mai bune mijloace de frecare a sticlei. Acum este mai convenabil să folosiți șervețele de unică folosință în rulouri.

În ultima etapă de curățare,este spălat pervazul ferestrei . Poate fi spălat cu aceeași soluție ca și ramele și, în special, murdăria încăpățânată este ștearsă cu un burete melaminat.

Economisim timp și efort

Astfel, spălarea geamurilor este o treabă destul de dificilă, care necesită mult timp și efort. Va trebui să petreceți câteva ore pentru spălarea temeinică a ferestrelor din apartament. O casă privată mare poate avea câteva zeci de ferestre, iar curățarea lor va dura nu doar o singură zi.

Cum să spălați ferestrele fără pete?
Dificultăți deosebit de mari apar atunci când trebuie să spălați ferestrele din exterior, dacă spațiile sunt situate deasupra primului etaj. Acest loc de muncă poate fi nesigur pentru non-specialiști. În acest caz, trebuie să sacrificați calitatea, deoarece poate fi extrem de dificil să ajungeți la colțuri îndepărtate fără riscul ca ferestrele să cadă. Utilizarea de mopuri speciale și perii magnetice, de asemenea, nu permite obținerea unei calități bune de curățare. Prin urmare, din ce în ce mai mulți oameni preferă să nu-și piardă timpul pe experimente independente, ci să comande spălarea ferestrelor de o companie specializată. Avantajele acestei soluții sunt evidente.

Specialiștii companiei de curățenie “Clean Service Group”. u la dispoziție ștergătoare de parbriz de înaltă calitate, care sunt mult mai bune la spălarea murdăriei în comparație cu preparatele pentru uz casnic. Profesioniștii au, de asemenea, echipamente speciale care le permit să spele ferestrele la orice înălțime cu un nivel ridicat de calitate.

Dar cel mai important lucru este că serviciile de curățare a ferestrelor vă permit să vă eliberați timpul pe care trebuia să-l petreceți anterior nu pe cea mai plăcută și destul de grea muncă, pentru lucruri mai plăcute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comanda apel
+
Sunati-ma!
Scroll to Top