Niciun living, dormitor sau cameră pentru copii nu este lipsit de mobilier tapițat, iar uneori canapelele tapițate sunt amplasate și în bucătărie, hol și verandă pentru a face încăperile cât mai confortabile. Designul și materialele folosite pot varia, dar toate acoperirile pot acumula praf și pete. Deși nu se poate avea grijă să se evite murdăria, aceasta poate fi curățată la timp, pentru aceasta există curățătorie uscată pentru mobilă tapițată.
Firma noastră de curățenie oferă acest serviciu la domiciliu și își mulțumește clienții cu prețuri atractive (scaune — de la 50 de lei, fotolii — de la 150 de lei, canapele — de la 400-600 de lei). Apelînd la specialiștii de la Clean service group din Chișinău – primești cea mai bună soluție, deoarece fiecare țesătură are cerințe specifice pentru curățare, în plus, tratamentul eficient necesită echipament special. Să vă spunem de ce are nevoie de o curățare uscată canapeaua și alte obiecte , cum decurge și ce trebuie să facă proprietarii pentru a menține rezultatul.
De ce să-mi curăț canapeaua în uscat?
Există mai multe motive pentru a vă curăța canapeaua la uscat, principalele fiind:
- Pentru a îndepărta murdăria, praful și petele de la mâncare și băutură, părul animalelor de companie și joaca copiilor. La fel mobilierul nostru tapițat poate fi curățat și la domiciliu pentru a elimina urmele de tutun și polen.
- Reînnoirea aspectului mobilierului care cu timpul se uzează, își pierde luminozitatea și proprietățile estetice originale.
- Eliminarea bacteriilor, microbilor și alergenilor care se acumulează pe și în interiorul tapițeriei. Datorită curățării uscate se evită riscul de reacții de hipersensibilitate imunitară și de boli infecțioase.
- Prevenirea uzurii și prelungirea duratei de viață a mobilierului. Curățarea uscată preventivă o dată pe an este suficientă pentru ca canapeaua și fotoliul dvs. să arate perfect și să nu fie nevoie să fie înlocuite pentru o perioadă lungă de timp.
Cum funcționează curățarea uscată a mobilierului?
Apa cu săpun, oțetul și alte remedii de uz casnic sunt ineficiente în lupta pentru a menține curată mobila tapițată. Curățarea uscată este folosită pentru a îndepărta murdăria, în special murdăria adâncă, care este tratată cu substanțe speciale și apoi spălată cu ajutorul unor echipamente inovatoare (generatoare de abur, extractoare etc.).
Tipurile de mobilier care trebuie curățate în uscat
Cel mai frecvent tip de mobilier cu care se adresează la curățătorie este:
- Сanapelele din piele și din lemn;
- Curățarea scaunelor și fotoliilor de diferite forme și texturi
- Fotoliilor în formă de saci și pufuri.
La o abordare adecvată, se poate efectua o curățare reușită a articolelor din lemn, piele naturală sau artificială, in, bumbac, fibre sintetice, viscoză. Pentru a înțelege cea mai bună metodă de curățare a mobilierului, este util să consultați eticheta furnizorului.
Caracteristici speciale și recomandări pentru curățarea uscată
Curățarea profesională a mobilei tapițate include utilizarea de echipamente speciale și atenția acordată specificităților diferitelor tipuri de țesături. Materialul determină intensitatea, durata de tratare a canapelei sau a fotoliului și alegerea detergentului optim. În plus, se ține cont de mărimea și tipul de murdărie. Încercările de a elimina petele sau mirosurile pe cont propriu pot avea consecințe dezastruoase:
- Materialul se va deteriora și va trebui să cheltuiți mai mulți bani pentru o tapițerie nouă — uneori, canapelele curățate necorespunzător se pot degrada atât de mult încât este mai ieftin să cumpărați mobilă nouă decât să o recondiționați pe cea veche;
- Materialul se va deteriora și va trebui să investiți bani suplimentari într-o tapițerie nouă - uneori, după o curățare inadecvată a canapelelor, starea acestora se degradează atât de mult încât este mai rentabil să cumpărați mobilier nou decât să restaurați cel vechi.
- Mirosurile și petele străine nu vor fi îndepărtate necătînd la timpul și a efortul depus.
Atunci când vă rezervați un serviciu de curățenie, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la integritatea suprafețelor și la rezultatele tratamentului. Mobila este curățată prin metoda extractivă în mai multe etape:
- Evaluarea gradului de murdărie și identificarea tuturor petelor.
- Pulverizarea unui produs chimic care este special selectat.
- Îndepărtarea rezidurilor de reactiv și a murdăriei cu apă curată.
- Uscarea.
Curățarea diferitor tipuri de mobilă, inclusiv a mobilierului de grădină, este mai oportun să încredițați această sarcină profesioniștilor — citiți articolul-articolul despre recomandările de îngrijire pentru scaune și canapele de exterior. În cazul mobilierului tapițat, uneltele, tehnicile și substanțele chimice utilizate variază în funcție de material:
- Mobilierul tapițat din lemn trebuie protejat de contactul prelungit cu umiditatea pentru a evita fisurile și deteriorarea stratului protector. Tipul de agent de curățare selectat depinde de materialul tapițeriei: fibre naturale (in, lână, bumbac), viscoză sau materiale sintetice;
- Mobilierul din piele necesită o curățare uscată mai puțin frecventă decât modelele tapițate, dar are nevoie de o îngrijire specială din cauza structurii sale unice. Pielea embosată, pielea nubuc și pielea artificială se folosesc agenți de curățare diferiți;
- Scaunele și fotoliile tip sac trebuie curățate înainte ca petele să fi pătruns în țesătură, pentru a le reda scaunelor aspectul lor original. Atunci când le curățați în uscat, este important să folosiți solvenți care sunt hipoalergenici.
Cât timp trebuie să aștept după ce îmi curăț canapeaua la uscat?
Curățarea uscată a canapelelor la domiciliu poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de numărul de elemente, de tipul de țesătură și de intensitatea murdăriei, precum și de priceperea profesionistului. După ce procedura este finalizată, nu puteți folosi mobila imediat, trebuie să așteptați până când aceasta este complet uscată. Uscarea durează între 1-3 ore și 6-12 ore.
Principalii factori care influențează timpul de uscare sunt:
- temperatura aerului — mobilierul are nevoie de mai mult timp pentru a se usca iarna decât vara;
- ventilația din încăpere;
- materialul utilizat pentru produs;
- Metode de prelucrare;
- Dimensiunile canapelei/scaunului/fotoliului.
Instrucțiuni de îngrijire pentru mobilier după curățarea uscată
Serviciile de curățare uscată de înaltă calitate asigură reîntoarcerea aspectului estetic al mobilierului tapițat, dar trebuie respectate anumite reguli pentru a menține efectul:
- Nu folosiți canapeaua sau fotoliul până când nu este complet uscat;
- Aveți grijă să aerisiți încăperea — fluxul de aer va accelera procesul de uscare;
Ștergeți praful în mod regulat folosind o mătură sau o cârpă uscată; - Protejați tapițeria și cadrul de influențele externe;
În plus, dacă observați că pe suprafață s-au acumulat din nou murdărie sau pete, vă rugăm să contactați un expert în loc să încercați să îndepărtați singuri particulele de mâncare sau alte murdării. Compania noastră oferă curățarea canapelelor în Chișinău la un cost economic și cu o vizită rapidă la domiciliul dumneavoastră.
Contacte
Chișinău, str. Fabricii 210/7
Cum să ajungi la noi - video
Covoare - 060 555 987; 060 555 986
Curățenie - 060 555 971
info@cleanservice.md
@Curatareacovoarelor
Cleanservice Group
Scrie-ne